Välkommen!

Du verkar vara ny här? Om du vill vara med, klicka på en av följande knappar:

Samarbete Urbersgruppen Grenna, möte 19/12 Gunilla Högberg Björck mm

Hej allesammans

Anders och jag har blivit kontaktade av Britt-Marie Gyllensvan och Carina Gustavsson, som länge kämpat för Vättern, och som genom Urbergsgruppen Grenna – Norra kärr driver sin kamp.

• De stöder vårt arbete och vill öppna upp för ett samarbete och göra gemensam sak. De ingår i Urbergsgruppen, tillsammans med andra lokala grupper som Rädda Ojnareskogen, Stoppa gruvan i Rönnbäck och Urbergsgruppen Gävleborg. Läs mer här: www.urbergsgruppen.se och @urbergsgruppenGrenna

Konkreta frågor/information med anledning av detta:

• Den 19/12 kl 18 kommer Gunilla Högberg Björck till Uppgränna Byahus för att träffa ”VätternGrännasakägarna” och då finns möjlighet för dem av oss som vill att också delta. Kanske framför allt ”våra” sakägare. Max 10-20 pers. **Kan du Margareta ta bollen och sprida till samtliga sakägare? **Se bifogad inbjudan och hur man anmäler sig. Ska vi också lägga ut på Facebook?

Britt-Marie och Carina vill gärna komma på ett förutsättningslöst möte och berätta hur de arbetar och se om vi har beröringspunkter som vi kan samarbeta runt. Förslag att vi tar upp det på nästa möte 15/1. Vad tycker ni?

• Britt-Marie och Carina berättade också att Greencross.se anordnar en **vattenfestival den 30/6 i Gränna **som de gärna ser att vi deltar i. Det är bl a Ebbot Lundberg som är initiativtagare till den. Det kan de berätta mer om när det kommer till oss.

**Lina och Hannes har lagt upp ett Forum som heter forum.visombrinnerforunden.se där vi kan fortsätta diskussioner och lägga upp material. Gå in och registrera er. **Lina och Hannes: ni kan väl berätta lite hur tanken är för alla. Tanken är att vi ber alla som är på FB och mejllistor att registrera sig här, och att den sen blir inbäddad i webbsidan när den är klar. Var det så vi sa?

Jag lägger in alla info från detta mejl i en diskussion i forumet.

****Kort beskrivning Gunilla Högberg Björck ****kommer här nedan. Besök även hennes hemsida, www.gbhmiljörätt.se
1. En kort presentation av mig: Miljöjurist (jur.kand med specialisering inom miljörätt) sedan 27 år tillbaka. Jobbar för att nå en hållbar utveckling med hjälp av juridik. Har bl a arbetat med undervisning och forskning inom ämnet, som jurist hos Naturskyddsföreningen Riks i 2 omgångar, länsassessor hos Lst Uppsala och driver sedan 2009 juristbyrån GBH Miljörätt. Företräder miljöorganisationer och enskilda i miljömål. Har haft många ärenden men nämner några av de större här: företrädde 180 familjer och 3 miljöorganisationer när det gäller Ärna flygplats Uppsala, företrädde Djurgården-Lilla Värtan miljöskyddsförening i EU-domstolen och vann mot Sverige vilket ledde till ändringar i miljöbalken om talerätt för miljöorganisationer, företrädde sakägare i striden om Ojnareskogen/Bungetäkten och vann i HD dock ej ensam - HD-domen stor betydelse för skyddet av Natura 2000-områden (min klient hoppade senare av processen då han inte längre orkade), företrädde 3 miljöorganisationer när det gäller Förbifart Stockholm, Företrädde Naturskyddsföreningen Riks när det gäller Untraverken och vann mot Fortum, företräder 10 miljöorganisationer och flera sakägare när det gäller Norra Kärr och Försvarsmaktens flygskjutmål Hammaren (stor seger genom domen i HFD, Norra Kärr-domen som numera ett begrepp).

Gunilla kommer gärna på ett möte till oss men kan först i början av mars 2018.


Kommentarer

  • Grymt med ett eventuellt samarbete med Urbergsgruppen. :)

    Jag tänkte berätta lite kort om forumet och webbsidan. Som Martha skrev så är tanken att alla som vill kan registrera sig på forumet och utbyta tankar och idéer, lägga upp material, länkar och så vidare. För tillfället ligger forumet på forum.visombrinnerforunden.se. Det kommer senare att bäddas in på webbsidan och ligga under visombrinnerforunden.se/forum. Alla konton, diskussioner och inlägg kommer då att flyttas med.

    Arbetet med webbsidan flyter på. Vi håller på och lägger upp material och väntar på en omarbetning av loggan som kommer att få ett mer lättläst typsnitt. Vi har också registrerat domänen visombrinnerförunden.se, med ett ö istället för ett o. Besökare kommer automatiskt att skickas vidare till visombrinnerforunden.se.

    Har du högupplösta bilder av Unden eller från eldmanifestationen som du vill dela med dig av? Skicka dem gärna till oss! Vi behöver foton till webbsidan.

    Jag bifogar inbjudan till mötet i Uppgränna den 19/12.

Logga in eller registrera för att kommentera.